Wat is een infraroodverwarmer?

infraroodverwarmer

Een hoogwaardige infraroodstraler kan een geweldig alternatief zijn voor traditionele verwarmingsmethoden, zoals ovens en boilers. Het kan worden gebruikt om een hele kamer of slechts bepaalde ruimtes in een huis te verwarmen, en is vaak veel goedkoper dan centrale verwarmingssystemen. Er ontstaan ook geen dampen en het is niet nodig om de kamer voor te verwarmen voor gebruik. Het is echter belangrijk om de juiste infraroodstraler voor uw huis te kiezen; veel mensen hebben ontdekt dat goedkoop vervaardigde infraroodpanelen na korte tijd kunnen doorbranden of zelfs brand kunnen veroorzaken.

infrarood verwarming

Infrarood is uitgestraalde warmte, het soort warmte dat warm aanvoelt op je handen als je ze uitsteekt, en dezelfde soort warmte die door de zon wordt uitgestraald. Infraroodstralers zenden infraroodenergie uit die wordt geabsorbeerd door objecten en mensen, en ze stralen ook warmte uit naar de rest van de kamer. Infraroodverwarming is efficiënt, effectief en goedkoop, waardoor het een uitstekende keuze is voor woningen en commerciële ruimtes.

Er zijn veel verschillende soorten infraroodstralers beschikbaar, en ze verschillen afhankelijk van de manier waarop ze hun warmte creëren. Sommigen gebruiken een combinatie van drie fundamentele methoden voor warmteoverdracht: convectie, straling en condensatie. Sommige worden aangedreven door aardgas, andere door elektriciteit. Ze zijn verkrijgbaar als aan het plafond gemonteerde panelen, aan de muur gemonteerde units of draagbare modellen. Ze worden meestal aangetroffen in grote ruimtes die veel warmteverlies moeten tegengaan, zoals magazijnen of vliegtuighangars, maar ze kunnen ook thuis worden gebruikt om bijvoorbeeld verf sneller te laten drogen.

Wat is een infraroodverwarmer?

Alle infraroodstralers hebben een koele buitenkant die veilig is om aan te raken, en zijn vooral geschikt voor kamers met kinderen of huisdieren, omdat het niet nodig is de kamers voor gebruik voor te verwarmen. Ze zijn ook zeer energiezuinig; de meeste verbruiken slechts 300 watt aan stroom en geven bijna 100 procent van de warmte af die ze creëren. Ze kunnen op fotohoogte aan de muur worden geplaatst, buiten het bereik van jonge kinderen en dieren, en toch dezelfde warmte bieden.

Sommige infraroodstralers zijn ontworpen om een centraal punt in een kamer te vormen, en kunnen naast warmte ook een vleugje decorflair toevoegen. Ze kunnen bijvoorbeeld boven een open haard worden gehangen en zien er heel stijlvol uit als ze worden omlijst door spiegels in een badkamer of slaapkamer.

Het is een goed idee om het gebied rond een infraroodstraler vrij te houden van papieren, boeken, kleding en andere rommel, zodat de infraroodstralen vrij en gelijkmatig kunnen circuleren. Ook is het aan te raden om meubels op enige afstand van deze kasten te plaatsen, zodat de warmte niet wordt belemmerd. Als u deze veiligheidsmaatregelen in gedachten houdt en de aanbevelingen van de fabrikant opvolgt over hoe ver u meubels moet plaatsen, zorgt u ervoor dat u uw infraroodstraler zo efficiënt mogelijk gebruikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *